Bornholmtunnelen

Lysglimt for enden af Bornholmertunnellen

Af Jacob Ludvigsen

Lokalavisen Bornholm, onsdag den 25-08-10 s. 4

Den faste forbindelse mellem Bornholm og Sküne er rykket et lille stykke frem. Pü Christiansborg er tanken begyndt at rodfÌste sig, og den socialdemokratiske trafikordfører Magnus Heunicke har til foreningen Bornholmtunnels grundlÌgger skrevet, at han kan se perspektivet og gerne vil undersøge, hvordan der kan skaffes midler til en indledende undersøgelse.
Han har drøftet sagen med folketingsmedlem Jeppe Kofod og vil tage sagen op i kredsen af trafikordførere i folketinget.
Under sit besøg pü Bornholm var trafikminister Hans Chr. Schmidt ikke direkte afvisende, men han mente nok, at "andre ting" først skal pü plads pü Bornholm.
Mere entusiastisk er den tidligere trafikminister Kaj Ikast, som ganske vist foretrĂŚkker en bro af hensyn til passagerer med tunnelangst, men grundlĂŚggende anbefaler en fast forbindelse.
Han har via Lokalavisen Bornholm opfordret borgmester Winni Grosbøll til at slü pü trüden og fü nogle gode rüd.
Formanden for Bornholmtunnel, kommunalbestyrelsesmedlem RenÊ Bloch Nordin (S), har sammen med bestyrelsesmedlem Anne Margrethe Roesen holdt to møder med ingeniør Carl de Fontenay, Rønne, der netop har markeret 25 ürs jubilÌum som projektleder og betonspecialist i COWI. Pü det grundlag er en ny rapport fra foreningen ved at se dagens lys.
Foreningen Bornholmtunnel har bedt COWI, som verdens 3 største rüdgivningsfirma indenfor tunnelbyggeri, om at fremsÌtte et nyt tilbud pü et forstudie af omkostningerne. For fire ür siden lød COWI's tilbud pü 725.000 kr., og det er antagelig blevet lidt dyrere.

Gĺ til oversigt for presseklip.